Ideālā diļļu kombinācija un gudras saimnieces nepievieno kinzu šiem ēdieniem

Kuriem pikantiem zaļumiem dot priekšroku, ir gaumes jautājums. Bet ir noteiktas stabilas kombinācijas, kuras daudziem patīk un pieķeras noteiktiem ēdieniem.

Pastāstīšu rakstā ar ko kombinēt dažādus garšaugus un kur labāk tos nepievienot, jo var sabojāt visu ēdiena garšu.

Pētersīļi

Viena no daudzpusīgākajām garšvielām. Gaļai, zivīm, zupām, dārzeņu ēdieniem šis ir abpusēji izdevīgs papildinājums.

Pētersīļu garša ir spilgta, salda, ar raksturīgu augu noti. Daudzas mājsaimnieces to lieto kopā ar dillēm un lokiem.

Pētersīļi izskatās vismazāk veiksmīgi picā un saldajos konditorejas izstrādājumos.

Kur nevar nepamanīt: borščs, kāpostu zupa, salāti ar tomātiem un gurķiem, gaļas sautējumi, ēdieni ar tomātiem, kāpostu tīteņi

Laba piedeva: zupām ar gaļu un vistas buljonu, teļa gaļai, cūkgaļai, tītaram, vistai, jūras asarim, plekstei, lasim

Pieder pie piedevu ēdieniem: dārzeņu salātiem, sautējumiem, grilētiem dārzeņiem, pupiņām

Ko vēl pievienot: safrāns, ķimenes, salvija, baltie pipari

Dilles

Viena no galvenajām garšvielām virtuvē. Diļļu garša ir skābena, nedaudz rūgtena, un aromāts ir spilgts.

Dilles labi sajaucas ar pētersīļiem, taču labāk tās nejaukt ar citām garšvielām, jo ​​pikantajā sastāvā tās pievērsīs sev uzmanību.

Labi sader ar gurķiem, jaunajiem kartupeļiem un sviestā ceptām garnelēm.

Neiet labi ar itāļu un Āzijas virtuvi, tas būs pretrunā ar baziliku un kinzu. Izmanto daudzām sagatavēm.

Kur nevar nepamanīt: borščs, kāpostu zupa, zivju zupa, ceptas garneles, marinēti gurķi

Laba piedeva: zupām ar gaļu un vistas buljonu, liellopu gaļai, garnelēm, makrelei

Saderība ar piedevu ēdieniem: griķi, sēnes, dārzeņu salāti, kartupeļi, olas

Ko vēl pievienot: sinepju sēklas, lauru lapu, papriku, piparmētru

Baziliks

Kur ir Itālijas gars, tur ir baziliks. Garšvielas garša ir salda, maiga, atsvaidzinoša. Ja tavā ēdienā ir tomāti, tad vieta ir bazilikam.

Bez šīs garšvielas nevar pagatavot caprese salātus un pesto mērci, to pievieno arī vairumam makaronu, picu un tomātu zupu.

Baziliku bieži izmanto aukstu dzērienu, piemēram, smūtiju un limonāžu, pagatavošanai. Nav piemērots borščam, plovam, vistas zupām un putrām.

Kopš seniem laikiem pbaziliks bija pazīstams kā “uzsvars uz” un tā patīkamās smaržīgās smaržas dēļ.
Kur nevar nepamanīt: caprese, Margaritas pica, Boloņas makaroni, ēdieni ar tomātiem, pesto mērce

Laba piedeva: dārzeņu buljonu zupām, tomātu zupām, jūras plaužiem, jēra gaļai, tītaram

Saderība ar piedevu ēdieniem: makaroni, pica, deserta dekors (svaigs), dārzeņu sautējums, baltās pupiņas, kvinoja, mung pupiņas

Ko vēl pievienot: vīna etiķi, ķiplokus, muskatriekstu, oregano, timiānu

Kinza

Kinza ir Kaukāza un Dienvidaustrumāzijas virtuves neatņemama sastāvdaļa. Vēl viens kinzas nosaukums ir koriandrs.

Visbiežāk tiek apspriestas kinzas garšas priekšrocības: vai nu viņi to mīl, vai arī izvairās no tā visos iespējamos veidos. Garšvielas garša ir asa un specifiska, intensīva, salda.

Tas neder ar boršču, kāpostu zupu vai zivju zupu.

Kur nevar nepamanīt: Tom Yam, wok, harčo, jērs

Laba piedeva: zupām ar dārzeņu un gaļas buljoniem, manti, jērs, teļš, cūkgaļa

Pieder pie piedevu ēdieniem: dārzeņu salāti, sautējumi, sarkanās pupiņas, rīsi

Ko vēl pievienot: ingveru, apelsīna miziņu, čili

Rozmarīns

Rozmarīns vizuāli atšķiras no citiem augiem: garas plānas lapas, it kā noputinātas ar sarmu, atgādina egles zaru.

Tam ir citrusaugļu-priedes garša, kampara aromāts ar viskozitātes nokrāsu. Piemērotākais pāri steikiem, zivīm, tītaram.

Rozmarīnu bieži izmanto Vidusjūras virtuvē. Nav piemērots borščam.

Nevar nepamanīt: steiki, baltās zivis

Laba piedeva: dārzeņu buljonu zupām, teļa gaļai, tītara gaļai, kišam, lasim, forelei, jūras asarim

Pieder pie piedevu ēdieniem: grilētiem dārzeņiem, miežiem, ceptiem un saceptiem kartupeļiem

Ko vēl pievienot: ķiplokus, citronu, melnos piparus

Leave a Comment